Kinesiologie

Kinesiologie is de leer van de (spier)beweging en is volledig op kennis uit de anatomie gebaseerd. Het is een methode waarbij door middel van handmatig uitgevoerde spiertesten een relatie wordt gelegd tussen stressvolle impulsen en de daarop volgende reactie van het lichaam. De spiertesten worden als communicatiemiddel gebruikt. Kinesiologie leert u op een prachtige en vriendelijke manier naar de taal van uw eigen lichaam te luisteren. Spieren werken altijd samen: de ene trekt zich samen, terwijl de andere zich ontspant. Als dit soepel gaat, kunnen alle energieën van alle systemen in het lichaam die met die spier te maken hebben, vrij doorstromen. Bij een storing in het systeem kunnen de spieren zich niet meer voldoende (lang) samentrekken. Met behulp van zeer uiteenlopende technieken uit de kinesiologie worden deze reflexen weer hersteld. Dit leidt tot herstel van de energiebalans van het gehele lichaam. Het lichaam kan weer zijn werk doen en zijn zelfgenezingskracht inzetten.

Touch for Health,
gezondheidsbegeleiding en Kinesiologie.

Er worden diverse technieken gebruikt, o.m. massage en aanraking, die van invloed zijn op de bloedcirculatie, de lymfestroom en de meridiaanenergie. De consulten hebben geen medisch karakter, kinesiologie is niet geschikt om medische diagnoses te stellen ofom ziektes te behandelen en medicijnen uit te testen. Het is bij uitstek geschikt om naast de reguliere gezondheidszorg te functioneren, niet in plaats van.

Erkend Kinesioloog en Touch For Health Practisioner, sinds juni 2009, lid Beroepsvereniging Kinesiologen (BvK). Instructeur voor Touch For Health (erkend door International Kinesiology Counsel IKC, sinds december 2000). erkend stress release instructeur door Wellness Kinesiology International (november 2009)